Так, станом на 10 год. 30 хв. 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДСНС.

Голова ДСНС Микола Чечоткін під час брифінгу розповів, що загрози для населених пунктів наразі немає.

“У зв’язку з тим, що був дуже сильний вітер, 25 м/с і він різко змінював напрямок, пожежа почала поширюватися хаотично і в непрогнозованих напрямках. Основні наші зусилля були зосереджені на гасінні лісової пожежі, але через сильні пориви вітру пожежа перекинулася на населений пункт. Оцінивши ситуацію, ми залучили техніку з інших регіонів”, – сказав Чечоткін.

В пресслужбі ДСНС розповіли, що евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 мешканців (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

В наслідок пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу “Вовче озеро”.

Під час пожеж загинуло 4 людини та 9 осіб (з них 2 дітей) госпіталізовано.

«До гасіння залучено 1 тис. 125 чоловік та 201 одиниця техніки, з них від: ДСНС 638 чоловік особового складу та 140 одиниць техніки в тому числі 2 літаки АН-32П.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС», – йдеться в повідомленні.

Голова Нацполіції України Ігор Клименко повідомив, що наразі поліція розглядає три основні версії виникнення масштабної пожежі на Луганщині.

Так, серед основних причин загоряння – погодні умови, необережне поводження з вогнем та умисний підпал.

«Слідчі розслідують кримінальне провадження за частиною 2 статті 270 Кримінального кодексу України, це – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яке спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки. Наразі розглядаються три основні версії причини загоряння: вплив аномально високої температури повітря та погодних умов, необережне поводження з вогнем сторонньою особою або ж умисний підпал з хуліганських чи інших мотивів. Однак остаточна причина буде встановлена лише після проведення комплексу необхідних експертиз. Основна задача наразі – врятувати людей, а також не допустити випадків мародерства. Ми створили додаткові мобільні групи поліцейських, котрі посилено патрулюють ці райони», – сказав очільник поліції.

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Кагарличчиною пройшов буревій, які повиривав дерева, поламав лінії електропередач, позривав дахи

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Нагадаємо, в Луганській області горять села, людей евакуюють (фото, відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Зоні відчуження знов спалахнула лісова пожежа

Через пожежу на високовольтній вежі частина Києва залишилась без світла (відео)