Офіс президента Володимира Зеленського готує форум для обговорення розвитку Донбасу та залучення туди інвесторів. Проведуть його восени в Маріуполі.

Про це в інтерв’ю BBC розповів секретар РНБО Олександр Данилюк.

Форум матиме економічне спрямування.

“Позиція Зеленського в тому, що у будь-яких дій має бути результат. Тільки інформаційними заходами ми не змінимо ситуацію. У регіон треба залучати інвестиції – в дороги, в порти, в розвиток іншої інфраструктури, в школи, для цього потрібні гроші. Є ресурси місцевого бюджету, є ресурси центрального бюджету, є міжнародних фінансових організацій, а є приватний бізнес”, сказав секретар РНБО.

“Треба розуміти, хто і що хоче отримати, розуміти мотивацію. Наприклад, я спілкувався з президентом Світового банку, і ми обговорили логіку того, чому СБ міг би брати участь в проєктах на Донбасі. І прив’язали це до ключових реформ, які вони підтримують в Україні. Якщо інші будуть вкладатися, то на Донбасі буде досягнута критична маса змін”, додав він.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк виступає проти зняття економічної блокади Донбасу. На його думку, рішення про зняття блокади не матиме конкретних наслідків. Піднімати питання про її зняття треба з урахуванням оцінки кроків “іншої сторони”.