Українська поетеса Світлана Йовенко померла на 76-му році життя в реанімації – лікарі боролися за неї щосили, але їх старання виявилися марними.

Про це, як пише “Politeka”, повідомила в Facebook письменниця Любов Голота.

Як виявилося Світлана Йовенко померла в лікарні в результаті ускладнень COVID-19 вранці в неділю, 7 листопада.

Письменниця перебувала в “коронавірусному” реанімаційному відділенні міської клінічної лікарні Києва №10 – ковід виявився сильнішим. У жінки залишилися дочка Іванна і внучка Софія.

Письменниця розповіла, що Йовенко дебютувала в літературі в 16 років. Після цього її ім’я завжди було на слуху у любителів поезії. Вона є автором багатьох збірок лірики, прозових книг, літературних есе і статей, спогадів.

“Величезний смуток охоплює за цією красивою, життєлюбною людиною, за її посмішкою, голосом, примітливим блакитнооким поглядом, вечірніми дзвінками, постійним поглибленням в літературні та суспільні події”, – написала Голота.

Її лірика відзначена експресивністю, в більшості творів драматургія почуттів передана синтаксично неповторними побудовами, органічними для живої, не метафоричної мови

У 2010 році стала лауреатом премії ім. Леоніда Вишеславського “Планета поета”. Йовенко також працювала завідуючою відділом поезії та критики журналу “Вітчизна”.