Президент Володимир Зеленський зажадав від депутата-мажоритарника Андрія Іванчука 175 мільйонів гривень на ремонт доріг.

“Я тут бачу пана Іванчука. Ви ж стали депутатом, я чув? Ви даремно сюди прийшли. Ви ж тут народилися, ви ж з Коломиї? 175 мільйонів гривень є?” сказав Зеленський на нараді в Івано-Франківській ОДА.

“Що ви до цього бюджету? Ви вже від нього відрізані, ви ж в курсі. Інші люди прийшли. 175 мільйонів, можете допомогти? Просто таке чоловіче питання. У нас немає такого бюджету, щоб побудувати зараз усі дороги, але ми хочемо допомогти людям. Ви мажоритарник, вас переобрали. Можете знайти 175 мільйонів, допомогти їм?” сказав президент.

Та додав, що може назвати прізвища знайомих Іванчука, у яких є 175 мільйонів “на сніданок, на обід і на вечерю”.

Якщо ж Іванчук “обдурить” Зеленського, президент заявив, що дасть “усі його адреси та телефони” селянам і до нього “прийдуть” “Не приїдуть, бо доріг немає”.

“Питання вирішили”, сказав Зеленський, пропонуючи новому очільнику ОДА Денису Шмигалю шукати гроші на дороги ще в інших мажоритарників.

На засіданні Володимир Зеленський призначив головою Івано-Франківської облдержадміністрації Дениса Шмигаля. Останні 1,5 року Шмигаль був директором Бурштинської ТЕС, яка входить до корпорації ДТЕК Ріната Ахметова.