Народний синоптик Леонід Горбань розповів, якою буде зима 2020 для українців. Про це повідомляє «Апостроф».

За словами Леоніда Горбаня грудень в Україні буде доволі теплим на початку, без значних опадів, з невеликим “плюсом” вдень та незначним “мінусом” вночі. Морози до 15 градусів та сніг слід очікувати після 11 грудня.

“Плюсова температура протримається до перших днів грудня. Нічні температури будуть близько 1-3 градусів морозу, а денні сягатимуть 2-4 градусів тепла. Такий невеликий “плюс” удень і незначний “мінус” вночі протримається до 11 грудня. Починаючи з 12 грудня і практично до кінця місяця будуть морози – денна температура вже не буде “плюсовою”. Нічні температури будуть близько 11-13 градусів морозу, а з 24 по 26 грудня – від 13 до 15 градусів морозу. Під Новий рік у мене прораховується температура близько 4 градусів морозу.

З 7 по 9 грудня пройдуть дощі, а 11-12 грудня варто чекати снігу. 23 і 24 грудня очікується другий підхід циклону і це вже буде рясний сніг (до 9 мм). 28 і 29 грудня ще випаде близько 11-12 мм снігу. До Нового року він не розтане”, – повідомив народний синоптик.

Січень за прогнозами народного синоптика буде досить холодним, з тривалим морозним періодом: на початку місяця Горбань обіцяє невеликі морози – до -5 градусів, а наприкінці – до -20. Крім того в січні очікуються снігові циклони та навіть дощ.

“З 1 по 24 січня – суцільні морози. Це буде тривалий морозний період. У перших числах січня морози сягатимуть 4-5 градусів, з 5 січня температура знизиться до 12-13 градусів морозу, а з 10-12 січня буде ще холодніше: 14-15 градусів морозу. З 19 по 23 січня нічні температури сягатимуть 19-20 градусів морозу. З 24 січня повернеться невелика “плюсова” температура. Це буде відлига: 1-3 градуси тепла вдень.

Сніг випаде 2,3 січня, потім 8 і 10 січня, 14 січня, а з 24 січня сніг перейде в дощ і 27, 29 січня прораховується сніг з дощем”, – розповів Горбань.

Як прогнозує Горбань, лютий обіцяє бути насправді лютим, найхолоднішим місяцем цієї зими. Хоча протягом лютого очікуються відлиги і дощ.

“З 1 по 3 лютого буде триматися “плюсова” температура: 1-2 градуси тепла вдень і 1-2 градуси морозу вночі. Також в перших числах лютого очікується сніг з дощем. Можлива ожеледь. Але вже з 5 лютого очікується різке зниження температури. 7-9 лютого температура повітря впаде до 14-16 градусів морозу, а 13-14 лютого очікується 19-21 градусів нижче нуля. З 16-17 лютого морози послабшають. Нічні температури сягатимуть 4-5 градусів морозу. Така ситуація триватиме три дні. А далі з 20 лютого знову буде різке зниження температури до 17-19 градусів морозу. Приблизно така ситуація триватиме до кінця лютого”, – зазначив Леонід Горбань.

Народний синоптик прогнозує, що із закінченням календарної зими, морозі та сніг залишаться і в перший місяць весни. Весняне тепло слід очікувати з середини березня.

“Лютневі морози очікуються і в березні. Вони будуть триматися до середини місяця”, – прогнозує Леонід Горбань.

Нагадаємо, Тепло на початку, зимно в кінці: синоптики дали прогноз на листопад

Читайте також:

Популярні новини зараз

Макарів, що сильно постраждав від російської агресії продовжує відновлюватись - відбудовують п'ятиповерхівку

Аеропорт "Київ" знаходиться у абсолютно непридатному, з точки зору військових, для використання стані - Голова Ради директорів

"Обіймаю тебе, моя Україно!". У Броварах нове патріотичне поповнення у колекції стінописів

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

Осіннє похолодання змінить тепла зима: Укргідрометцентр

Укргідрометцентр пообіцяв перші морози