Міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Файзер пригрозила не допустити російських спортсменів на територію Німеччини для участі у міжнародних змаганнях, після того, як Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ухвалив резолюцію про повернення спортсменів з рф та білорусі під “нейтральними” прапорами.

Про це пише УНН з посиланням на Spiegel.

“Країни, у яких проходять великі спортивні події, не безсилі. Ви можете контролювати, чи дійсно росіяни можуть брати участь, видаючи візи… Якщо ми організовуємо міжнародні змагання в Німеччині, тоді ми можемо діяти відповідно. Тут ми завжди будемо діяти з чіткою позицією”, – наголосила голова МВС країни.

Файзер назвала рішення МОК від 28 березня рекомендувати повернення російських і білоруських спортсменів до світових асоціацій за певних умов “ляпасом українським спортсменам”.

“Пропонувати розпалювачу війни путіну пропагандистську сцену зрадило б усі цінності спорту. МОК повинен запобігти цьому катастрофічному сигналу… Це абсолютно неприйнятно для українських спортсменів зіткнутися зі спортсменами, які змагаються за країну, яка вбиває стільки цивільних в Україні”, – наголосила вона.

Міжнародний олімпійський комітет припустив, що є “занадто багато воєн”, щоб забороняти участь в іграх.