3 лютого 2023 року під ворожим вогнем опинилися Покровськ, Вугледар та Новоукраїнка, неспокійно ніч минула у Соледарській громаді, пошкоджень зазнали будинки, господарські споруди, лінії електропередачі і транспортні засоби.

Про це повідомляє начальник Донецької ОВА Павло Кириленко у Телеграмі, пише Укрінформ.

«Серед ночі стався обстріл Покровська, ймовірно зі “Смерчів” — пошкоджено 7 будинків, ніхто не постраждав… На Донецькому напрямку ніч минула відносно спокійно: зафіксовано 2 обстріли по Кураховому, хаотичні обстріли по Авдіївці та поодинокі обстріли Мар’їнської громади — інформація про постраждалих не надходила», – написав очільник області.

За його словами, на Горлівському напрямку одна людина загинула і двох поранено у Бахмуті. У місті пошкоджені багатоповерхівка, приватний будинок та крамниця. Напруженою залишається ситуація у Соледарській громаді, де під ворожим вогнем опинилися Парасковіївка, Роздолівка і Васюківка. Минулося без постраждалих.

На Волноваському напрямку під постійними обстрілами були Вугледар та Новоукраїнка, жертв немає.

Кириленко також нагадав, що напередодні загарбники завдали ракетного удару по Краматорську, внаслідок якого поранено шістьох людей, пошкоджено 18 багатоповерхівок, два медзаклади і школу.

Зі свого боку, Офіс Генерального прокурора повідомив, що на місцях обстрілу Покровська працює слідчо-оперативна група.

«За даними слідства, 3 лютого 2023 року збройні сили рф обстріляли м. Покровськ з реактивних систем залпового вогню «Ураган» та забороненої міжнародними конвенціями артилерійської зброї – касетними осколково-фугасними снарядами. Під вогонь окупантів потрапили територія парку та житловий масив. У результаті близько 40 вибухів пошкоджено понад 30 приватних будинків та господарських споруд. Також зазнали руйнувань лінії електропередач, цивільний автотранспорт та інші об’єкти», – зазначають в ОГП.