Про це Укрінформу повідомили в Офісі генерального прокурора.

"За клопотаннями прокурорів Офісу генпрокурора всім трьом підозрюваним обрано тримання під вартою безальтернативно"

СБУ затримала начальників Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також їхнього спільника, які «заробили» на схемі з ухилення від мобілізації понад 1 млн доларів.

Фігуранти пропонували військовозобов’язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров’я.

За матеріалами справи, вартість таких послуг становила 37 тис. дол. з однієї людини. У цю суму входила підготовка повного пакета документів, зокрема фіктивних меддовідок, а також супровід під час проходження військово-лікарської комісії.

Для реалізації схеми посадовці військкоматів використовували особисті зв’язки серед представників ВЛК, яких втемну залучали до злочинної схеми.

Потім фіктивні документи використовували для зняття потенційних призовників з військового обліку, що давало їм можливість втекти за кордон.

Для пошуку ухилянтів та передачі грошей посадовці ТЦК залучили свого знайомого-іноземця.

Раніше у нашому телеграм-каналі повідомлялось, що СБУ затримала бориспільського військкома Сергія Русіна — вилучили зброю та "десятки тисяч доларів".