Наразі оголошено тендер з пошуку розробника проектної документації на роботи. На послугу виділено понад 4 млн гривень, отримати пакет документів планують до літа 2025 року.

Про це йдеться в оголошенні у електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Згідно з оголошенням, на аукціоні 5 серпня ДСП “Центральне підприємство з поводженням з радіоактивними відходами” має намір визначити розробника проектної документації та її експертизи по об’єкту: “Реконструкція комплексу інженерно технічних засобів системи фізичного захисту ПЗРВ “Буряківка” у зоні відчуження Київської області”.

У тендерній документації, в завданні на проектування, зазначено що об’єкт знаходиться на півночі Київської області, на межиріччі річок Прип’ять і Уж, на відстані 13 км від Чорнобильської АЕС. Реконструкція передбачає будівництво інженерно-технічних засобів фізичного захисту об’єкта. Роботи ведуться за рахунок бюджетних коштів.

Очікувана вартість закупівлі- 4 млн 086 тис. 146 гривень, строк виконання 30 червня 2025 року.

Довідково: пункт захоронення радіоактивних відходів «Буряківка» було спроектовано та побудовано в рамках подолання наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Сховище передбачено для захоронення низько та середньоактивних короткоіснуючих радіоактивних відходів. В сховищах ПЗРВ “Буряківка” захоронені радіоактивні відходи у вигляді ґрунту, будівельних відходів, бетону, металу, елементів залізобетонних та металевих конструкцій. Конструктивно ПЗРВ являє собою комплекс приповерхневих сховищ траншейного типу, які вкриваються екрануючими шарами, що запобігають потраплянню радіонуклідів у навколишнє середовище.