Про це в ефірі телемарафону заявив генеральний директор лікарні Володимир Жовнір, передає Бабель.

«Я дуже сподіваюся, що, звісно, не в такому режимі, як ми працювали раніше, але «Охматдит» зможе відновити роботу вже за місяць-два. Тобто відновлять роботу основні відділення, які надавали медичну допомогу до цієї атаки. Повне відновлення триватиме щонайменше пів року»

Він додав, що лікарня вже відновила «гострий діаліз», але для відновлення роботи відділення діалізу потрібне обладнання. Саме корпус діалізу найбільше постраждав від ракетного удару — обвалилась половина будівлі.

За словами Жовніра, ракетний удар знищив або пошкодив обладнання на 360—400 мільйонів гривень. І це тільки попередні оцінки. Втрачено щонайменше одне діалізне відділення, у дуже поганому стані старий хірургічний корпус і ще один шестиповерховий корпус.

Станом на 16 липня на відбудову «Охматдиту» уряд виділив 100 мільйонів гривеньДержава повністю відбудує дитячу лікарню «Охматдит». Постраждалим родинам із дітьми виділять допомогу і планує збільшувати цю суму, а благодійні організації та бізнес надонатили на відбудову 800 мільйонів гривень«Охматдит» наступного тижня визначить компанію-відбудовника. Лікарня отримала від благодійників близько 800 млн грн. Лікарня вже визначає компанію-відбудовника.

Читайте також: В "Охматдиті" провели "Реквієм за загиблими" в пам'ять про жертв атаки по лікарні