Джерело: Фейсбук віце-прем’єр-міністра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

"Школа в селі Київської області стане першою, яка в межах пілоту пройде архітектурну трансформацію. Процес почнеться протягом року, а профінансує модернізацію Бельгія. Це буде абсолютно новий підхід до шкільного простору. З великою площею перед школою, внутрішнім двориком для відпочинку на свіжому повітрі, амфітеатром для навчання, більшими актовими залами"

Раніше уряд разом з українським бізнесом презентували дизайн-проєкти для трансформації шкільних просторів. Повоєнна відбудова відбуватиметься саме на їх основі, повідомив віцепрем’єр. У межах пілоту і за підтримки партнерів відбудуємо 5 шкіл, які постраждали через війну.

Фото 1 из 5.
Фото 2 из 5.
Фото 3 из 5.
Фото 4 из 5.
Фото 5 из 5.

"Школи не мають нагадувати приміщення лікарні. Вони повинні бути схожими на маленький офіс Google чи Netflix, на місце, де народжуються проривні ідеї та мрії. Умови, у яких відбувається освітній процес і формування дітей як особистостей, дуже важливі. Розвиток людського капіталу - один із наших головних пріоритетів. Ми повинні боротися за людей, наздоганяти світ, створювати найкращі умови для розвитку й навчання українців"

Також повідомлялось: Відбудований дитсадок "Піноккіо" у Бородянці став повністю енергонезалежним

Розробка проектів архітектурної трансформації шкіл реалізується Міністерство освіти і науки України за підтримки "Метінвест" та ДТЕК Ріната Ахметова на базі концепцій, розроблених ініціативою "Маріуполь Реборн" у співпраці з виконавчим партнером Big City Lab та Литовською архітектурною ГО Rebuild The Wonderful.

Раніше Хрещатик писав: В Ірпені ремонтуватимуть зруйновану дитячу спортшколу за понад ₴266 млн