Один із військовослужбовців, що отримав поранення у зоні бойових дій, не зміг втримати емоцій та намагався вдарити цивільну особу, що провокувала конфлікт та перешкоджати законним діям правоохоронців. Про це йдеться у заяві Київського міського ТЦК та СП на Facebook у понеділок, 3 червня.

Сьогодні у соцмережах поширили відео, як жінки намагаються відтягнути військових від чоловіка. У результаті мужчина втік, проте одну з жінок намагався вдарити головою обличчя військовий. У відповідь Київський міський ТЦК оприлюднив роз'яснення.

"І такими діями громадяни свідомо дали втекти особі, яка порушила закон. Один із військовослужбовців, який нещодавно повернувся з зони бойових дій, де отримав поранення, не зміг втримати емоцій та намагався вдарити цивільну особу, яка, в свою чергу, продовжувала провокувати конфлікт та перешкоджати законним діям правоохоронців. З приводу цього вже ведеться службове розслідування", - йдеться у повідомленні.

У ТЦК наголосили, що співробітники Нацполіції та військовослужбовці діяли в рамках закону, а за перешкоджання мобілізації є стаття 114-1 Кримінального Кодексу України.