Джерело: Київська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Київської міської державної адміністрації та його спільника за фактом одержання неправомірної вигоди.

Розслідуванням встановлено, що посадовець КМДА вимагав від власника товариства сплатити йому 20 % від отриманої компенсації по кредиту в рамках державної програми щодо фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу. У випадку відмови він сказав, що виключить товариство зі списку отримувачів допомоги.

Раніше за рахунок отриманого кредиту підприємець закупив товар, який зберігав на складах у місті Буча. У березні 2022 року внаслідок бойових дій окупанти знищили вказаний склад. Власник товариства на початку повномасштабного вторгнення рф вступив до ДФТГ, а його син – до лав ЗСУ. У зв’язку з цим підприємницька діяльність майже припинилась, а підприємство знаходилось на межі банкрутства. Прагнучи зберегти товариство, власник скористався державною програмою підтримки бізнесу.

Посадовець КМДА через свого посередника отримав майже 90 тисяч гривень неправомірної вигоди. Справу заведено за ст. про "Підкуп службової особи юридичної особи" [ч. 3 ст. 368 КК України], що передбачає штраф до 68 тис., пробаційний нагляд, обмеження чи позбавлення волі до 3-х років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Раніше Хрещатик повідомив, що заступник директора КП отримав підозру за збитки на ₴24 млн внаслідок корупції на будівництві Подільського мосту.