Про це повідомив майданчик публічних закупівель “Prozorro”.

Проєкт повинен завершитися до 2026 року. У ньому передбачена побудова двоповерхового будинку на 150 людей, в укриттях планується 200 місць. Крім того, сюди включені різноманітні інфраструктурні об’єкти. Відомо, що ця ініціатива була запланована ще в 2021 році, але через повномасштабне вторгнення проєкт переробили, додавши укриття.

Вартість одного квадратного метра цієї будівлі становитиме 71 тис. гривень, а загальні витрати складають 283,37 млн гривень. Журналісти "Телеграфу" з'ясували, що вартість будівництва дитсадка становить близько 71 тис. грн за квадратний метр, що значно перевищує середню вартість будівництва житла в Києві.

Ціна будівництва дитячого садка значно перевищує вартість розкішних квартир у передмісті Києва. Наприклад, в ЖК "Софія" продають трикімнатну квартиру з дизайнерським ремонтом по $1 615 за квадратний метр, тоді як вартість будівництва дитсадка становить $1 800 за квадратний метр.

Фінансування проєкту на 2024 рік передбачає 144 млн грн. Вартість матеріалів та робіт вказана з урахуванням ринкових цін. Наприклад, на модульну газову котельню передбачено 9,37 млн грн, а на вітражні конструкції — 7,33 млн грн. Всі ціни відповідають ринковим стандартам, зокрема бетон В15 М200 врахований по 2 482 грн/куб. м.

Цікаво, що фірма "Міське будівництво" отримала цей підряд без конкуренції, оскільки на тендер ніхто більше не подав заявку. Компанія належить Іллі та Андрію Д’яченкам і Олександру Воловенку. До 2022 року фірма належала ТОВ "Комплексбуд-НМ" та ТОВ "Наша планета".

Компанія має зв’язки з іншими будівельними фірмами, такими як ТОВ "Промислово-будівельна група "Міське будівництво". Колишні власники фірми брати Гветадзе мали політичні зв'язки з "Партією регіонів" та іншими впливовими особами.

Загалом, з 2019 року "Міське будівництво" отримало державних підрядів на суму 1,14 млрд грн.

Читайте також: Працівники ДСНС врятували 2-річну дитину із зачиненої квартири у Софіївській Борщагівці