Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Серед підозрюваних — начальник управління капітального будівництва, начальник відділу мостів та шляхопроводів та начальник відділу контролю якості управління капітального будівництва КК "Київавтодор" і підрядник.

Згідно з матеріалами слідства, Київавтодор та підрядна організація у 2023 році уклали договір на проведення ремонту доріг у столиці. На підставі актів приймання виконаних будівельних робіт і довідки про їхню вартість виконавцю перерахували кошти зі столичного бюджету. Проте, як встановили слідчі, в офіційні документи внесли недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт.

Висновками будівельно-технічної та судово-економічної експертиз встановлена невідповідність на суму близько 300 тис. грн.

За результатами розслідування, посадовцям Київавтодору та підряднику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна шляхом зловживання особами своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчинена в умовах воєнного стану, та у внесенні службовими особами завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії в кримінальному провадженні тривають.

Раніше повідомлялось: У Києві за 1,5 року повномасштабної війни замовили ремонту доріг на понад ₴5,2 млрд