Тактичні навушники, захисні окуляри та налокітники та наколінники може постачати ФОП Марко Шевчик, який ще не мав досвіду в роботі з державним замовником та нещодавно створив приватного підприємця. Загальна вартість договорів, які він може підписати, складає майже 2,4 млн грн.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

24-річний Марко Шевчик зареєстрував свого приватного підприємця у вересні 2023 року. Основним видом його діяльності є обслуговування напоями. Ще ФОП постачає готові страви, надає послуги з мобільного харчування, торгує товарами широкого асортименту в магазинах або продає неспеціалізовані товари гуртом.

До травня 2024 року Шевчик не брав участь у жодній державній закупівлі, але з 8 по 14 травня подався на тендери, які організувало Головне управління Національної поліції у місті Києві. Із шести закупівель йому вдалося перемогти на трьох й з ним планують укласти договори на загальну суму 2,393 млн грн.

Шевчик буде постачати поліцейським 500 активних навушників (2975 грн за штуку), 500 захисних окулярів-масок (1195 грн за штуку) та 500 тактичних налокітників та наколінників (795 грн за штуку).

Завідувач сектором з організації закупівель у поліції Києва Артем Федорищев каже, що недосвідченість майбутнього підрядника є дискомфортною, але з документами у нього все в порядку і його пропозицію не планують відхиляти.

«У нас, як у замовника, на даному етапі немає причин надати йому або дискваліфікацію, або відмову в участі в закупівлі. Якщо з ним укладуть договір, то цей документ регулюватиме нашу співпрацю. Там містяться вимоги до підрядника й його зобов’язання. Якщо він їх не виконуватиме, то договір також передбачає штрафні санкції», – каже Федорищев.

Шевчик ще хотів постачати 500 тактичних рукавиць, 500 пончо та 500 пар гумових чоботів, але на тендері перемагали досвідченіші конкуренти, які пропонували дешевші пропозиції. На цих закупівлях з Шевчиком змагалися й перемогли ТОВ «ДЕФПОІНТ» та підприємець Олександр Шпаковський.

Раніше повідомлялось: Для столичних поліцейських планують закупити планшети на 1,5 млн гривень