У вівторок, 14 травня, в Оболонському районі Києва, під час аварійних відключень електроенергії, почали тестувати підсвітку опор "мосту-хвилі". "Експерименти" з підсвічуванням моста припинилися так само раптово, як і почалися. Про це повідомили очевидці у Telegram-каналі "Життя Оболонь Київ".

Як зазначається в соцмережах, цього вечора вперше пройшло "тестування" системи різнокольорового підсвічування арок. На відео можна побачити, що міст "блиматиме" зеленим, жовтим, червоним та іншими кольорами.

Варто зазначити, що проектування "мосту-хвилі" почалося 2020 року, а відкрити його планували ще 2022 року, але через повномасштабне вторгнення РФ плани змінилися.

На даний момент всі роботи вийшли на фінальну стадію і міст планують відкрити, за попередніми даними, на День Києва — 26 травня 2024 року. Міст зводять за кошти, виділені Метрополією Великого Парижа та урядом Тайваню. Він складається з п’яти "хвиль". Його довжина – 160 метрів, а ширина – 4 метри. Міст поєднує парк Наталка та Оболонський острів. "Арки" підсвічуватимуться різними кольорами і тут включатиметься музика, коли на мосту збереться певна кількість людей.

Раніше повідомлялось: Міст-хвиля, що будується на Оболоні майже готовий — тепер його іменують "по-новому" та готові відкрити