Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Подільської окружної прокуратури Києва 26-річного та 21-річного чоловіків засудили за умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з особливою жорстокістю (п. 4, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Прокурори у суді довели, що у травні 2021 року двоє киян вирішили “покарати” безхатька, який жив у недобудові, за те, що той нібито образив пасинка одного з них.

Спільники прийшли до недобудови, знайшли чоловіка та почали його бити, завдаючи ударів, навіть коли жертва вже впала та перестала чинити опір. Надалі вони облили потерпілого легкозаймистою речовиною та підпалили.

Потерпілого, у якого діагностували 80% опіків тіла госпіталізували до лікарні, де він помер. У судовому засіданні один з обвинувачених свою провину не визнав, інший - провину визнав частково. Подільський районний суд Києва визнав обвинувачених винними та призначив покарання у виді 14 років позбавлення волі. До набрання вироком законної сили обвинувачені перебуватимуть під вартою.

Раніше повідомлялось: У Києві внаслідок необережного поводження з вогнем загинув безхатько