Джерело: пресслужба КОВА

У Київській області у 2023 році 81% підприємств були або є експортерами. За обсягами експорту Київщина займає 4 місце серед регіонів держави. Ми розширюємо наші партнерські звʼязки. Нещодавно між Київською ОДА та Експортно-кредитним агентством було підписано Меморандум про співпрацю. Це надасть змогу підтримати експортні ініціативи підприємств Київщини, вивчити нові ринки та визначити оптимальні стратегії виходу на них. В країнах Африки ми бачимо потенціал для експорту продукції наших підприємств. заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух

На сесії також виступив керівник Українсько-Африканської торговельної місії Артем Гудков. Він розповів про всі перспективи африканського ринку для вітчизняних експортерів.

Також на сесії були присутні представники державних банків, експортно-кредитного агентства, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, ДПС у Київській області, а також Київської митниці.

На сьогоднішній день підприємці Київської області здійснюють зовнішню торгівлю з 35 країнами Африки. Найбільший обсяг торгівлі – з Єгиптом, Габоном, Мавританією, Марокко, Тунісом.

Читайте також: КОВА планує розірвати договори з двома підрядниками, які зривають терміни відбудови об'єктів в області