Джерело: сторінки Bihus.info та міського голови Києва Віталія Кличко.

Недобудоване метро на Виноградар, закриття частини синьої гілки через аварійний стан, загроза закриття червоної - проблеми столичної підземки «прорвало» зараз, але накопичувались вони роками.

У 2014 році директором метрополітену став Віктор Брагінський. Підприємство дісталось йому в жалюгідному стані, але Брагінський мав амбітні плани, хотів “розвивати структуру” і просив більше фінансування в місцевої влади. Що з цього вийшло? Позитивні зміни для метрополітену помітити важко, а от справи родичів Брагінського йдуть напрочуд добре 💰

Журналісти вирішили розібратися, як це можливо — заглянули в декларації директора, потім — у мільярдні контракти метрополітену, далі — порахували нове майно його рідних. У підсумку — знайшли багато цікавого.

  • маму-пенсіонерку, яка купує дорогі квартири
  • не зовсім колишню дружину-мільйонерку, яка будує дачу в Козині
  • сестру, що купила у самого Брагінського землю з космічною націнкою
  • а ще пов‘язаних з ним людей, які отримували підряди від самого метрополітену (маленький спойлер до частини 2 )

Після розслідування з'явилася реакція міського голови Києва

Кличко вкотре виявив неприємні для себе обставини і пообіцяв розібратись з цим. Вже дав гучну обіцянку.

Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення. А далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus info, мають займатися відповідні органи. Правоохоронні.

Раніше Хрещатик писав про те, що шеф-редактор "Лівого берега" взяла всередині січня інтерв'ю в очільника столичного метрополітену - там він багато чого обіцяв, вважав, пояснював, переводив відповідальність. Можна ознайомитись за посиланням.