Жінка порадила журналістам звернутись до прессекретаря і втекла з залу засідань.

Тамара Трофименко, яка працює суддею столичного Госпсуду, у липні 2023 року спромоглася придбати новенький автомобіль VOLVO XC60 за 64 тис. доларів США або 2,4 млн грн. Це – не перша іномарка в автопарку служительки Феміди: у 2020 році вона стала власницею Subaru Forester за понад мільйон гривень (близько 38 тис. доларів США). Крім того, у декларації судді журналісти видання "СтопКор" виявили низку об’єктів нерухомості, записаних на членів родини.

Журналісти намагались поспілкуватись із самою суддею під час одного з засідань та взяти у неї коментар, але спроба виявилась марною.

Зокрема, пані Тамару запитали, наскільки доцільно у розпалі повномасштабної війни купувати авто за 2,5 млн грн. Також медійники поцікавились її ставленням до ініціативи ліквідувати Господарський суд. Однак усі питання Тамара Трофименко залишила "Без коментарів". Жінка порадила репортерам звернутися до пресслужби, зібрала свої речі й буквально втекла з судової зали до іншого приміщення.

Раніше повідомлялось, що суддя Трофименко може стати суб'єктом дисциплінарного процесу через дії, які вказують на можливий конфлікт інтересів. Так, пані Тамара ухвалила рішення на користь адвоката Павла Чепурди, який був її довіреною особою – ймовірно, в порушення суддівської присяги. За цими фактами ВККСУ, ВРП та НАЗК можуть ініціювати провадження щодо Трофименко.

Також стало відомо, що Тамара Трофименко найближчим часом буде проходити оцінювання, тому активісти ВГО "Стоп корупції" планують звернутись до ВККСУ для додаткової перевірки зазначених вище фактів під час оцінювання судді.

Читайте також: ВАКС взяв під варту ще одного суддю Київського апеляційного суду, якого підозрюють у корупції