Про це повідомляється на сторінці КЕКЦ.

"Знищення зелених зон і заповідних об'єктів відбувається через те, що забудовників кришують деякі депутати Київради" директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко

За його словами, за останні три роки в Києві різко зросло знищення заповідних об'єктів з вини забудовників. Приклад - нещодавні спроби незаконної забудови або пошкодження заповідних об'єктів - Бабин Яр, Лиса гора, озеро Тягле, Троєщинські луки, Осокорківські луки, урочище Церковщина та інші. Останнім прикладом директор КЕКЦ назвав пожежу в заказнику "Осокорківські луки" та спробу забудовниками незаконно прокласти дорогу через заказник "Озеро Тягле".

Черговий пікет біля Київради екологи пообіцяли провести через два тижні.

Як повідомлялося, увечері 5 березня сталася пожежа на Осокорківських озерах біля о. Тягле на південно-східній околиці Києва. Вигоріло близько 3 га території, зокрема частина ландшафтного заказника "Осокорківські луки". Житлова забудова міста не постраждала.

Раніше Хрещатик писав: Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі на території ландшафтного заказника «Осокорківські луки»