Загальна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» – понад 500 тисяч гривень. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє поліція Києва.

Під час відпрацювання оперативної інформації співробітники управління карного розшуку столичного главку поліції спільно з працівниками Дніпровського управління поліції затримали 19-річного уродженця Луганщини, який збирався розповсюдити психотропні речовини та наркотичні засоби за допомогою поштових відправлень.

Старша слідча Дніпровського управління поліції Валерія Шевчук розповіла, що, в рюкзаку правопорушника поліцейські виявили 14 паперових пакунків з психотропною речовиною «Альфа-PVP»:

«У ході подальшого невідкладного обшуку за місцем мешкання зловмисника ми вилучили понад 2,5 кілограми заборонених речовин, серед яких: амфетамін, «Альфа-PVP», мефедрон, канабіс, а також електронні ваги й інші речові докази. Все вилучене ми направили на експертизу. Порушника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Загальна вартість виявлених психотропних речовин та наркотичних засобів за цінами «чорного ринку» може складати понад 500 000 гривень»

Слідчі за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах. Фігурант перебуває під вартою. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне придбання та зберігання з метою збуту, особливо небезпечних психотропних речовин та наркотичних засобів обіг яких заборонено, в особливо великих розмірах. Триває досудове слідство»

Раніше Хрещатик повідомляв: У Голосіївському районі затримали 19-річного юнака за торгівлю наркотиками