У Шевченківському районі Києва в будинку 1874 року, який має статус пам'ятки архітектури, власники квартири демонтували усі стіни, щоб зробити євроремонт.

Про це повідомив активіст та пам'яткоохоронець Дмитро Перов у Facebook.

На вул. Лисенка, 3 в Шевченківському районі знаходиться дохідний будинок 1874 р., він має діючий статус памʼятки архітектури місцевого значення. Однак, це не заважає окремим особливо креативним мешканцям змінювати надбання культурної спадщини на свій розсуд… Вчора власники однієї з квартир вибили абсолютно всі стіни своєї оселі. Навіщо? Поки загадка. Наскільки памятаю можа на квартири-студії лишилась десь глибока в 2010-х… 🙄 Примітно, що квартира з «переплануванням» знаходиться на першому поверсі памятки, а отже такі жіі вдасників несуть небезпеку не дише для памятки, а й для життя мешканців будинку.

Активіст нагадує, що минулого разу таке перепланування завершилося трагедією. У 2009 році на вул. В. Васильківській, 37 в будинку Шолом-Алейхема, теж робили квартиру-студію. В результаті дій власника приміщень - відбувся обвал конструкції з першого по четвертий поверх. Згодом будівлю знесли.

Раніше повідомлялось: Історичну садибу Зеленських розбирають попри заборону Київської міської прокуратури