Про це повідомляє Гостомельська СВА.

«Основною метою заходу є обговорення та залучення громадян для створення наповнених сенсами та достовірною інформацією місць памʼяті на території Гостомельської громади»

Повідомляється, що мешканці громади можуть звернутись до відділу культури, молоді та спорту, відділу освіти, а також підпорядкованих їм закладів щоб внести свої пропозиції.

За допомогою ідей жителів громади сформуються маршрути на місця пам’яті.

Відомо, що концепцію меморіалізації пам’ятних місць у Київській області Державне агентство розвитку туризму представило на першому засіданні робочої групи до якої увійшли представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, МКІП, КОДА, УІНП представників п’яти територіальних громад Київщини, ГО «Музей сучасного мистецтва».

Презентований документ — чітка дорожня карта, яка стала результатом багатомісячної аналітики і стратегічних сесій. Київщина є пілотним регіоном.

Також відомо, що кінцева мета концепції — створення мапи локацій, які стануть новими форпостами національної пам’яті, до яких у майбутньому приїжджатиме багато українців та іноземців.

Раніше повідомлялось: У Рокитному відкрили меморіальну дошку загиблому Герою — Анатолію Романіку