Дизайнери кажуть, що літери київського метрополітену багато розповідають про його історію, і їх можна читати "у багатьох напрямках".

Частину шрифтів розробили студенти тогорічного літнього воркшопу Kyiv Type Foundry, а засновники майстерні доробили п'ять найбільш репрезентативних. Результатом став набір шрифтів KTF Metro, який має на меті "зберегти типографічну пам'ять міста".

Які шрифти створили:

  • KTF Metro Roman — заснований на назвах перших семи станцій на червоній гілці столичного метро: від "Шулявської" до "Дніпра". Цей дизайн київська підземка успадкувала від Кільцевої лінії московського метро.
  • KTF Metro Contract — ​найбільш поширений шрифт у київському метро, який, зокрема, використали на станціях "Берестейська" "Нивки", "Святошин", "Поштова площа" і "Контрактова площа". У СРСР це був один з найпоширеніших стилів написів, що використовувався на станціях метро.
  • KTF Metro Blue Line — цей "квадратний" шрифт використовували на станціях синьої гілки: "Олімпійській", "Тараса Шевченка", "Героїв Дніпра" та "Мінській". Під час перейменування деяких станцій, наприклад, "Петрівки" на "Почайну", квадратні літери зникли.
  • KTF Metro Sport — еклектичний шрифт, використаний для оформлення назви станції "Палац спорту".
  • KTF Metro Botanical — цей дизайн використовувався у назві станції "Дружби Народів", яку перейменували на "Звіринецьку". Для нової назви розробили оновлений шрифт.
  • KTF Metro Xarkiv — шрифт станції "Харківська", який відображає постмодерністську естетику 1990-х років незалежної України.

Усі шрифти Метро KTF є безплатними для українців, а ось іноземцям за них доведеться заплатити.

Раніше Хрещатик повідомляв: В мережі розгорається “битва за шрифти нового напису” на одній з перейменованих станцій метро — Звіринецька (відео, опитування)