В одній із багатоповерхівок Києва на вікна та двері підвалу жителі встановили решітки, в той час як там перебували декілька котів. Під час обстеження приміщення, після демонтажу решітки було виявлено двох померлих котенят. За фактом жорстокого поводження з тваринами столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження, йдеться в повідомленні пресслужби поліції Києва.

Так, повідомляється, що до Деснянського управління поліції звернулися зоозахисники з повідомленням, що на вікна й двері підвального приміщення місцевої багатоповерхівки за рішенням жителів встановлено решітки, але в приміщенні знаходилися коти. Зоозахисники звернулись до голови домоуправління з проханням відкрити підвал для відлову котів, проте отримали відмову.

Вчора, 27 лютого, зоозахисники разом із дільничним офіцером поліції, після демонтажу однієї решітки зайшли до підвалу, де виявили тіла двох кошенят.

За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції, яка задокументувала подію та опитала свідків та очевидців події

Відомості про вказану подію поліцейські внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Триває слідство.

Раніше стало відомо, що у Києві алабаї загризають котів та собак на очах їх власників — господаря-ексрегіонала досі не покарали