Українська організація із захисту тварин UAnimals 28 лютого зустрілася з керівництвом «Київського метрополітену» щодо перевезення тварин у поїздах метро. Про це повідомили на фейсбук-сторінці організації.

На робочій зустрічі зібралися юристка UAnimals Ярина Люта, керівник «Київського метрополітену» Віктор Брагінський та авторка петиції на сайті Київради Валерія Уманські. Вони обговорили пропозиції про внесення змін до Правил користування Київським метрополітеном щодо перевезення тварин у метро.

До наступної зустрічі КП «Київський метрополітен» має опрацювати досвід інших країн та провести консультації з поліцією.

Крім того, транспортна комісія підтримала петицію про дозвіл перевезення тварин у метро. Але цю ініціативу необхідно комплексно та ґрунтовно опрацювати, враховуючи особливість столичного метрополітену.

Раніше UAnimals та Міжфракційне об’єднання «Гуманна країна» надіслали свої пропозиції щодо перевезень собак в метро Києва, Харкова та Дніпра очільникам метрополітенів та міським головам.

Вони пропонували:

  • прибрати заборону на перевезення домашніх тварин;
  • зобов’язати власників забезпечити постійний нагляд за домашніми тваринами, безпеку інших людей і тварин, а також майна;
  • також власники мають дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог і одягати на тварин повідець, а на собак із переліку «небезпечних порід» додатково намордник;
  • власники усіх домашніх тварин, а не лише собак-поводирів, повинні мати право на безоплатне перевезення своїх тварин.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що у столичному метрополітені можуть дозволити проїзд із тваринами — просять відтермінування для реалізації.