Зокрема, прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков і парламентарі з Данії відвідали дев’ятиповерхівку на Мокрій вулиці (колишня Кудряшова), яка суттєво постраждала внаслідок російської повітряної атаки на Київ 2 січня. Бойова частина ракети впала у 10 метрах від будинку, утворивши вирву глибиною шість метрів. Тоді загинули четверо людей, ще 48 — отримали поранення.

Пізніше експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дослідили уламки збитої ППО ракети, що впали на Мокрій вулиці та встановили, що це була балістика північнокорейського виробництва.

Фото 1 из 8.
Фото 2 из 8.
Фото 3 из 8.
Фото 4 из 8.
Фото 5 из 8.
Фото 6 из 8.
Фото 7 из 8.
Фото 8 из 8.

Члени парламентської делегації Данії на чолі з Нільсом Флеммінгом Гансеном оглянули будинок і побували в одній з квартир, яка згоріла вщент. Також іноземні парламентарі ознайомились з планами щодо відновлення дев’ятиповерхівки.

«Приємно бачити такий професійний підхід від міської влади, здатність і прагнення допомогти людям», — сказав Нільс Флеммінг Гансен.

Він також нагадав, що нещодавно Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на понад 247 мільйонів доларів, у який увійдуть системи ППО, дрони та артилерійські снаряди.

Голова болгарського уряду Ніколай Денков, який прибув до Києва з офіційним візитом разом із кількома міністрами, також оглянув пошкоджені квартири. Він пройшовся згарищем, роздивися обвуглені оселі, вибиті вікна, зруйновані балкони та залишки меблів і речей, знищених пожежею.

Раніше повідомлялось: У Бучі побував посол Королівства Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен