Засуджений був знайомий із літньою і допомагав їй у побутових справах. Як повідомляють у Київській міській прокуратурі, подія трапилася в листопаді 2022 року, коли чоловік прийшов до жінки, яка мешкала сама, допомогти налаштувати їй смс-банкінг.

"Після того, як жертва надала свій телефон та пенсійну банківську карту, обвинувачений напав на неї, повалив на ліжко та задушив"

Після злочину чоловік викрав телефон, телевізор та особисті речі літньої киянки й утік. Наступного дня його затримали. Правоохоронці вилучили в нього сережку, картку киянина, ключі від квартири та її мобільний телефон. Також у поліції встановили, що раніше судимий чоловік, який народився в Херсонській області, був безробітній та не мав постійного місця проживання в Києві. З літньою жінкою він був знайомий, адже декілька разів допомагав їй у побутових справах.

Як покарання суд засудив чоловіка до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. У коментарі співробітниця пресслужби Київської міської прокуратури Ірина Винокурова розповіла, що раніше чоловік був засуджений за майнові злочини.

Звинувачення у вбивстві літньої киянки чоловік відкидає, зазначає речниця.

"До літньої втерлися в довіру під виглядом допомоги. Вони часто бачилися в гастрономі біля її будинку, іноді він допомагав їй із пакунками, доносив до квартири. В один з разів жінка попросила налаштувати інтернет-банкінг. Ймовірно, обвинувачений думав, що в літньої там велика сума грошей", – зазначила представниця прокуратури.

Раніше Хрещатик повідомляв: Задушив та сховав у ванній — доглядальник в неадекватному стані підозрюється у вбивстві 71-річного пенсіонера