Верховна Рада ухвалила проект Постанови №10460 про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану.

Про це повідомив голова Тимчасової спеціальної комісії Віталій Безгін.

Водночас нардепка фракції «ЄС» Ірина Геращенко додала, що її фракція утрималась від голосування:

"Так, в Києві є проблеми. Але влада чинить системний тиск на місцеве самоврядування і мерів. Єдина мета цієї ТСК - це продовження дискредитувати децентралізацію. Коли в мерів запитують про допомогу військовим, варто запитати в премʼєра Шмигаля - де 200 тисяч дронів, на які виділено 42 млрд грн? Де фортифікаційні споруди? Й багато інших питань. ТСК- інструмент опозиції. Це ж чергова комісія, створена "слугами" і ОПЗЖ"

У січні Комітет Ради з питань держвлади повідомив, що ініціює створення ТСК з питань функціонування Києва під час війни. Вона займеться питаннями моделі управління в місті, стану метрополітену, громадського транспорту та іншими. Безгін тоді говорив, що система управління в місті також перебуває в хаосі. При цьому він наголосив, що депутати вирішили йти саме шляхом спеціальної комісії, а не слідчої.

Раніше Хрещатик писав: Очільник столичної підземки про закриті й підтоплені станції, метро на Виноградар і Троєщину, вартість проїзду в метро