Про це повідомляє столична прокуратура.

За даними правоохоронців, КП “ШЕУ Солом’янського району міста Києва” у 2022-2023 роках за вказівкою свого керівника вивозило металобрухт, побутові відходи, пластик, і автошини на земельну ділянку, куди мали вивозити лише сніг.

В той же час комунальники мали угоди з низкою підприємств, що надають послуги з утилізації відходів та вивезення сміття на спеціально облаштовані полігони.

Звезення будівельних та промислових відходів призвело до засмічення ділянки та забруднення хімікатами, що створило небезпеку для довкілля та заподіяло тяжкі наслідки на суму близько 278 млн грн.

Фото 1 из 10.
Фото 2 из 10.
Фото 3 из 10.
Фото 4 из 10.
Фото 5 из 10.
Фото 6 из 10.
Фото 7 из 10.
Фото 8 из 10.
Фото 9 из 10.
Фото 10 из 10.

Слідство вважає, що керівник КК “Київавтодор” не здійснював дієвий контроль над комунальними підприємствами району, чим допустив порушення природоохоронного законодавства підконтрольним підприємством – КП “ШЕУ Солом’янського району міста Києва”.

Відтак, правоохоронці повідомили про підозру керівнику комунальної корпорації “Київавтодор” та екскерівнику комунального підприємства “Шляхо-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району м. Києва” у службовій недбалості та забрудненні земельної ділянки в Солом’янському районі.

Читайте також: На Київщині виявлено стихійне сміттєзвалище