Дане нововведення носить рекомендаційний характер і спрямоване на покращення адаптації 6-річних дітей до школи.

Проте батьки, за потреби, зможуть приводити малюків до навчального закладу, де з ними займатимуться вчителі у режимі групи продовженого дня. Про це повідомили у Департаменті освіти і науки КМДА.

Так, усіх столичних першокласників із 19 по 25 лютого рекомендують відправити на ще одні зимові канікули. Мета запровадження додаткових канікул — це найкраща адаптація юних школярів до навчального процесу, нового колективу та незвичного для них ритму життя, який відрізняється від розпорядку дня в дитячому садку та вдома.

"Додаткові канікули з 19 до 25 лютого для столичних першокласників – це рекомендація, яку розроблено для адаптації 6-річних дітей до школи та зважаючи на навчальні навантаження й сезонну захворюваність. Ці рекомендації були передбачені ще на початку 2023/2024 навчального року та доведені до всіх учасників освітнього процесу"

В Департаменті також наголосили на тому, що успішність адаптаційного періоду – дуже важлива та може вплинути на перебіг усього шкільного життя дитини. Тому додаткові тижневі канікули необхідні, щоб малеча перевела подих та з новими силами продовжила навчання.

Ті ж батьки, які не зможуть приділяти увагу дітям упродовж цих канікул, матимуть змогу наводити першокласників до навчальних закладів. Вчителі продовжуватимуть займатися з дітьми в режимі групи продовженого дня, що дозволяє уникати великих навантажень.

Читайте також: У Києві першокласники матимуть додатковий тиждень канікул