Плюша перелякалася вибухів і пострілів та втекла ще 24 лютого 2022 року. Її незрячий господар Сергій Гаврилюк до останнього не вірив, що більше не обійме свою улюбленицю і помічницю. І врешті сталося диво — йому зателефонував знайомий кінолог і сказав, що його Плюша знайшлася.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Сергій Гаврилюк зі своєю чотирилапою подругою жили на Дніпропетровщині. Але у лютому 2022-го у справах були в кінологічному центрі поблизу Вишгорода на Київщині. Саме тут їх застала велика війна.

Плюша злякалась пострілів та вибухів і втекла. Майже два роки золотистого ретривера шукали волонтери, розвішували оголошення. І от напередодні раптовий телефонний дзвінок.

Виявилось, Плюшу через два дні після зникнення прихистили військові. Днями вони побачили оголошення про пошук Плюші, перевірили чип, усі дані, і виявилося, що саме цього пса шукає Сергій. Тоді вони звернулися до кінологічного центру, у якому виховували собаку. А вже кінологи зателефонували власнику — Сергію.

За цей час Сергій був змушений завести іншого пса-поводиря — вівчарку Кіра він взяв ще цуценям і навчив усіх примудростей, аби той став його очима. Тепер сподівається, що його улюбленці поладнають і житимуть разом.

Читайте також: У столиці собака та дитина рятували одне одного після того, як провалились під лід на озері