У зв'язку з нещодавньою інформацією у мережі, яку опублікували Схеми, що китайські системи відеоспостереження можуть передавати інформацію ворогові, у КМДА заспокоїли жителів, що столиця захищена, тому інформація не виходить за межі нашої держави.

Керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич запевнив:

Хочу підкреслити, що комплексна система відеоспостереження Києва ("Безпечне місто") використовує власну закриту мережу. Це означає, що передача інформації виробнику чи іншим стороннім особам неможлива.

Система регулярно перевіряється відповідними органами безпеки, працює більше 5 років і жодних подібних інцидентів за цей час не зафіксовано.

Як раніше повідомляли колеги з Хмарочосу, камери відеоспостереження, що розпізнають обличчя будуть встановлені на всіх станціях метро та на центральному залізничному вокзалі.

Камери здатні фіксувати до 32 облич за секунду. Тестування показало, що вони можуть розпізнати 95-98% облич. Камера знаходить в кадрі обличчя, відправляє дані про нього в хмарне сховище, після чого система відеоаналітики порівнює метадані з тими, що вже містяться в базі. Виробником системи є китайська компанія Hikvision. Її складові: cloud-платформа, що обробляє інформацію зі стрімів (максимально – 11 000 камер), сховище для даних на 3,36 петабайти, 4000 камер Hikvision і 1000 — Huawei. На реалізацію проекту вже було витрачено 120 млн гривень.

Система доступна для правоохоронних органів та спецслужб: МВС, СБУ, Нацгвардії. Окрім того, доступ до камер в громадських місцях мають районі адміністрації, Київавтодор, Київдорсервіс.