У Фастівській міськраді діє неформальна «група Дубінського», яка активно займається дискредитацією авторитету органів влади України на міжнародній арені з метою ускладнення вступу держави до ЄС та припинення фінансування відбудови України.

Про це повідомив Фастівській міський голова Михайло Нетяжук.

У 2020 р. усіх майбутніх депутатів Фастівської міської ради від Політичної партії «Слуга Народу» погоджував Олександр Дубінський. Які вимоги при цьому ним висувалися та зобов’язання кандидатами бралися, достеменно невідомо. Але, з огляду на подальші дії самого Дубінського та близьких до нього осіб, можна зробити відповідні висновки. Серед таких близьких осіб виділяється Денис Січовий, який офіційно працював помічником-консультантом народного депутата України Дубінського та неформально представляв його інтереси в Київській обласній раді. Напевно саме через це нещодавно Київською обласною організацією ПП «Слуга Народу» була розпочата процедура його відкликання як депутата облради.

Зазначається, що протягом минулого року Січовий разом з депутатами Фастівської міськради від ПП «Слуга Народу» Вадимом Оберемком, Віталієм Кушніром та деякими іншими особами у складі т.з. «групи Дубінського» організували та провели у Фастівській громаді декілька активностей з ознаками ІПСО. Наприкінці 2023 р. т.з. «група Дубінського» намагалася нашкодити міжнародному авторитету України та Фастівської громади через блокування реалізації спільно з Європейським Інвестиційним Банком, ПРООН, Мінфіном та Мінінфраструктури двох проєктів Програми з відновлення України.

Тоді планам групи вдалося завадити через активне втручання громадськості. З початку 2024 р. група ще більше активізувалася, інтенсивність вкидів маніпулятивної дезінформації збільшилася, були навіть спроби морально-психологічного тиску та залякування представників громадянського суспільства, які мають сміливість висловлювати власну думку.

Наразі група намагається зірвати співпрацю Фастівської міськради з Європейським Союзом, Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією та Словенією в межах Програми «U-LEAD з Європою», фахівці якої за європейські кошти завершують виготовлення документації для відбудови за кошти міжнародного фінансування за європейськими стандартами постраждалої від російської агресії школи.

Складається враження, що координатором у Фастові т.з. «групи Дубінського» є депутат В. Оберемок. Досвід співпраці з особами, частина з яких згодом були включені до Реєстру держзрадників. Руху ЧЕСНО він почав набувати ще з 2010-2014 років, коли у складі місцевого осередку Партії Регіонів на посаді голови земельної комісії міськради брав участь в формуванні мережі. Схоже, що саме отримані тоді досвід та напрацювання В. Оберемок активно використовує зараз для виконання поставлених завдань. З огляду на суспільну небезпеку, загрозу інтересам держави та громади діяльності т.з. «групи Дубінського» прошу вважати даний допис відкритим зверненням до правоохоронних органів з метою організації перевірки та вжиття необхідних заходів реагування