Червоний двоповерховий автобус із Лондона практично 25 років простояв на вулиці архітектора Городецького, 8. З 2018 року тут почала працювати кав’ярня LennyBus. Там пив каву сам Борис Джонсон, під час візиту в Україну. Також там проводили яскраві фотосесії.

Цей автобус, що став візитівкою столиці, з’явився у нашому місті у далекому 1999 році, коли київський архітектор Леонід Жаріков привіз його з Великої Британії. Відомо, що у 2006 році в автобусі відкрили театральну касу, а 2007 року Леонід Жаріков помер. Автобус дістався його дружині Оксані і до 2016 року там працювали каси, які потім закрилися. Цілий рік автобус простояв без діла, а у квітні 2017 року на OLX з’явилося оголошення про те, що автобус здається в оренду.

Як з'явилась кав'ярня

Оголошення про оренду червоного автобуса побачила саундпродюсер Валерія, яка вирішила відкрити тут атмосферну кав’ярню. Дівчина назвала свій заклад на честь Леоніда Жарікова, який так і не зміг за життя здійснити свою мрію та відкрити кафе. Щоб відкрити заклад, знадобився цілий рік на отримання дозволів. Тут продавали каву та різні десерти, а також безкоштовно видавали туристичні карти, оскільки автобус був офіційною інформаційною точкою для туристів.

Що буде з автобусом після закриття кав’ярні

За словами власників, міська влада не продовжила з ними договір оренди землі. Тепер для автобуса шукатимуть нове місце, а сам заклад уже закрили. Якийсь час автобус ще простоїть на вулиці Городецького, проте згодом його перемістять на нову локацію. Зокрема, планують відремонтувати та пофарбувати автобус, а також обов’язково відкриється кав’ярня для відвідувачів в іншому місці Києва.

Читайте також: Автобус Double Decker Routemaster RM2192, або просто LennyBus ("Ленні") на Городецького, 8 вже давно став візитівкою Києва