Фігурантам загрожує до 10 років за ґратами, повідомляє поліція Київщини.

Повідомлення про злочин до поліції надійшло від диспетчера Дарницької дистанції сигналізації та зв'язку. На перегоні Баришівка-Бориспіль невідомі здійснили підпал релейної шафи сигнальної установки, що порушило роботу транспорту.

Правоохоронці провели кропітку роботу, низку оперативно-розшукових заходів та встановили правопорушників. Як зʼясували поліцейські, юнаки отримали «замовлення» від невстановленої особи через месенджер «Telegram». За грошову винагороду хлопці здійснили на залізничному перегоні чотири аналогічні підпали, внаслідок чого завдали матеріальних збитків "Укрзалізниці", сума яких встановлюється.

Трьох жителів Борисполя затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Також до вчинення вказаних правопорушень причетний їх 19-річний товариш. Викрили учасників злочинної групи оперативники Бориспільського управління поліції Київщини та співробітники ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.

За фактом умисного знищення чужого майна шляхом підпалу за попередньою змовою групою осіб та пошкодження шляхів сполучення та транспортних засобів, за процесуального погодження Бориспільської окружної прокуратури, чотирьом зловмисникам слідчі повідомили про підозру (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 277 ККУ).

Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі. Наразі правоохоронці встановлюють замовників даного злочину.