Про це повідомили в ДСНС Київщини.

Рятувальники по прибуттю знайшли в задимленій квартирі жінку. Її вивели на свіже повітря і передали лікарям швидкої медичної допомоги, після чого потерпілу шпиталізували.

За попередньою інформацією, причиною пожежі стало загоряння павербанка, який стояв на зарядці в одній із кімнат квартири.

Рятувальники розповіли, що гасіння виявилося складним, бо під'їзди до будинку були повністю заблоковані припаркованими автомобілями мешканців. Працівникам ДСНС довелось витрачати час, щоб звільняти проїзд.

Фото 1 из 6.
Фото 2 из 6.
Фото 3 из 6.
Фото 4 из 6.
Фото 5 из 6.
Фото 6 из 6.

Чому вибухають павербанки?

Павербанк може вибухнути, зокрема, через батарею низької якості та відсутність захисту живлення (таке притаманно дешевим пристроям), а також через механічні пошкодження.

Користувачам радять берегти пристрій від високих температур та вологості, не кидати, не бити та не стискати павербанк. Також не варто залишати гаджет підключеним до живлення, коли він повністю зарядився.

Пошкодженим павербанком користуватися не можна: якщо ви помітили здуття батареї або інші зміни, утилізуйте його. У жодному разі не варто самостійно розбирати павербанк і намагатися його ремонтувати.

Читайте також: У Київській області сталася пожежа на об'єкті критичної інфраструктури після атаки