У деяких київських супермаркетах "АТБ" з'явився новий сервіс – роботи-помічники Delivery Cobot. Це перші роботи-помічники в супермаркетах України.

Delivery Cobot інформують покупців про певні товари та акційні пропозиції і можуть їх пропонувати. Робот не заважає покупцям вільно пересуватися торговельними залами, оснащений головним екраном розміром трохи більшим ніж звичайний планшет і кількома поличками.

На борту робота представлені найбільш популярні серед покупців товари власних торговельних марок "АТБ": "Своя лінія", "Розумний вибір"та "De Luxe F&G Selected".

Фото 1 из 3.
Фото 2 из 3.
Фото 3 из 3.

Наразі технологія проходить тестування. Вона працює лише в декількох магазинах "АТБ" у Дніпрі та Києві. Якщо ця технологія буде успішна, її згодом масштабують на всі магазини мережі.

Звісно, автономні роботи-помічники, навіть обладнані штучним інтелектом, ніколи не замінять доброго людського слова, проте, як показує практика їхнього застосування у світі, вони є вельми ефективними невтомними помічниками.

У багатьох розвинених країнах світу схожі роботи вже давно та широко використовуються. Вони можуть зустрічати та інформувати гостей, пригощати їх напоями, пропонувати товари тощо.

Раніше КПІ став співорганізатором Міжнародного хакатону зі штучного інтелекту в медицині