Група депутатів Київської облради від партії “Слуга народу” заявили про тиск на них під час голосування з боку керівника Київської обласної організації політсили, нардепа Андрія Мотовиловця. Йдеться про погрози щодо застосування до них санкцій у разі відмови голосувати, як їм рекомендовано. Зокрема йдеться про позбавлення мандатів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна

“Під виглядом необхідності дотримання партійної дисципліни Андрій Мотовиловець продовжує видавати письмові розпорядження депутатам Київської обласної ради стосовно того, як вони зобов’язані голосувати з тих чи інших питань порядку денного та всупереч інтересам громад, які ми представляємо. У своїх письмових розпорядженнях він маніпулятивно використав поняття “рекомендую”, водночас неодноразово заявлялося, що у разі, якщо депутат не послухається, до нього будуть застосовані відповідні санкції, зокрема ініціювання відкликання депутата за так званою народною ініціативою або навіть почнеться кримінальне переслідування“ сказав депутат Київської обласної ради Станіслав Семергій (“Слуга народу”) на пресконференції в інформаційному агентстві “Інтерфакс-Україна”

За його словами, крім нього, позбавити мандатів хочуть Володимира Тимофійчука, Дениса Січевого та Марію Кисельову. Семергій також повідомив, що на вівторок, 19 грудня, на 14:00 заплановано збори Київської обласної організації партії “Слуга народу”, щоб ініціювати процедуру їх відкликання.

Читайте також: Олександра Дубинського на чолі «слуг» Київщини змінив Андрій Мотовиловець

“Спроби обласного осередку партії нас відкликати не пов’язані з жодними законодавчими підставами, а єдина причина – це бажання переформатувати Київську обласну раду під нову коаліцію, з якої надалі для шкурних інтересів окремих політиканів планується “викинути”, зокрема, представників “Європейської солідарності” та завести замість них інші політичні сили“

Своєю чергою депутат Деніс Січовий закликав керівництво партії “Слуга народу” усунути Мотовиловця з посади, оскільки “його деструктивна діяльність не тільки заважає працювати депутатському корпусу, а й руйнує та знищує авторитет партії “Слуга народу” у Київській області”. Також він закликав припинити чинити тиск на депутатів облради.