Про це поінформував відділ комунікації поліції Києва.

«Сьогодні, 13 грудня, слідчі поліції Києва розпочали проведення одночасних обшуків у рамках кримінального провадження за кваліфікацією «Службова недбалість» (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві»

Слідство має на меті перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва і експлуатації цього відрізку підземки і встановити відповідальних осіб, внаслідок діяння яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену.

Читайте також: Службова недбалість і реакція МВС — як влада має намір вирішити проблему з київським метро?

Правоохоронці закцентували увагу на тому, що станції метро слугували також укриттям для киян та гостей столиці під час повітряної тривоги і що через аварію у метро тисячі людей мали шукати інші способи пересування містом. Наголошується, що поліція вживає усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду і полегшення пересування киян.

Раніше повідомлялось, що Депутат Київради відзначає, що в столичному метро є не лише одна проблема між станціями "Деміївська" та "Теремки".