Як повідомили в Укрзалізниці, вже 3 роки Укрзалізниця разом з пластунами поширює Вифлеємський вогонь Україною, і другий рік поспіль – в умовах повномасштабного вторгнення і масових обстрілів.

Впродовж 10-11 грудня 14 нічних поїздів доставлять його на 24 вокзали країни, у тому числі й на вокзали Краматорська, Покровська та Ізюма. Першим поїздом, на якому Вифлеємський вогонь відправиться у свою подорож Україною, стане поїзд №29/30 Київ — Ужгород. 11 грудня кожен охочий зможе отримати Вогонь для своїх домівок на вокзалах країни.

Довідка. Вифлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. Основна мета — поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи і підтримки.

Ідея зародилася в Лінці 1986 року, коли австрійська телерадіокомпанія ORF хотіла привезти вогонь для тих, хто святкував Різдво не вдома — у лікарні, сиротинці. Але традицію швидко підхопили скаути і захід став міжнародним.

Від 1988-го щороку українські пластуни перебирають Вифлеємський вогонь від польських скаутів на митному переході і поширюють його по всій Україні. Цього року передача відбудеться також від скаутів Словаччини, а в кожне місто і село вогонь потрапить залізничними шляхами.