Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

Наразі всі відходи після демонтажу зруйнованих об'єктів перевезені на 31 майданчик для тимчасового зберігання. Паралельно з цим проводиться створення підприємства з переробки відходів. Зараз для нього облаштовують територію та фіксують план переробки.

У питанні утилізації відходів, що утворилися внаслідок руйнувань, Київщині допомагатиме Японія. Зокрема, японська сторона надасть обладнання для переробки відходів, допомагатиме з використанням вторинної сировини і контролем якості. Крім того, учасників проєкту чекає короткострокове навчання за кордоном та проведення тренінгів для обміну досвідом.

Також японські партнери надаватимуть постійну підтримку у розв'язанні проблемних питань, що будуть виникати під час впровадження проєкту. Зокрема, щодо утилізації азбестових відходів.

Щиро вдячний нашим японським партнерам за реалізацію Пілотного проєкту саме на Київщині. Хочемо, щоб наш досвід у подальшому дав змогу впровадити такі проєкти по всій Україні. Наш регіон налаштований на плідну та довгострокову співпрацю. Впевнений, що при синергії наших зусиль ми покажемо гідний результат зазначив перший заступник голови КОВА Микола Бойко.

Раніше Хрещатик писав: У містах-супутниках Києва відбудовують зруйновані багатоповерхівки