Про це повідомила поліція Києва.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення про розбійний напад на вулиці Машинобудівній, що у Солом’янському районі міста. Потерпілий йшов вулицею з восьмирічною дитиною, коли до них підійшов зловмисник з ножем та почав вимагати гроші, які нібито могли знаходились в дитячому рюкзаку. Віддавши наплічник, в якому був телефон, потерпілий викликав наряд поліції.

Під час відпрацювання даного інциденту патрульні поліцейські зупинили порушника. Ним виявився раніше судимий киянин, 1998 року народження.

В ході розслідування злочину співробітники сектору кримінальної поліції територіального підрозділу провели аналіз відео з камер спостереження та встановили, що у цей же день фігурант скоїв аналогічні напади на ще двох людей. У цих випадках він відібрав у потерпілих гроші та навушники.

За процесуального погодження окружної прокуратури фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України - розбій, спрямований на заволодіння майном в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до пʼятнадцяти років. Поліцейські проводять подальшу перевірку причетності чоловіка до інших аналогічних злочинів, скоєних на території Києва.

Раніше повідомлялось, що божевільний в столиці кидався на перехожих з ножем і відбирав речі.