Про це стало відомо із повідомлення пресслужби КМДА.

“Створення та поширення українського видання стандартів є ще одним прикладом прагнення України до європейської інтеграції. Це дасть змогу більш ефективно та відповідально користуватися наявними природними ресурсами”, – зазначив заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, наступними кроками на рівні Києва стане імплементація стандартів у правила благоустрою нашого міста, що унеможливить ігнорування сучасних підходів догляду за деревами.

“Зараз напрацьовуємо механізми внесення змін до правил благоустрою Києва для інтеграції туди сучасних підходів догляду за деревами, викладених у стандартах. Також ми закликаємо інші українські міста долучатися до процесу імплементації і дякуємо Асоціації міст України за зусилля з популяризації стандартів”, – сказав Олександр Возний.

У свою чергу, експерт Аналітичного центру Асоціації міст України Олег Гарник відзначив, що Асоціація завжди активно підтримує ініціативи Києва, адже столиця – флагман для органів місцевого самоврядування.

Також, генеральний директор КО “Київзеленбуд” Юрій Бахмат нагадав, що правові норми щодо озеленення не переглядалися в Україні понад 17 років.

“Водночас країни Європи зробили відчутний крок у підходах до стандартів щодо висадки, обрізки, механічної стабілізації дерев. Відповідно, на наш погляд, досвід західних сусідів слід імплементувати в столичне та загальнодержавне українське законодавство”, – підкреслив Юрій Бахмат.

У пресслужбі КМДА розповіли, що ініціаторами створення української версії стандартів виступили Департамент захисту довкілля та адаптації зміни клімату КМДА та Асоціація міст України.