Про це йдеться на сторінці «Київського еколого-культурного центру» (КЕКЦ) та сайті Київської міської ради.

Екологи спалили опудало 1 листопада в урочищі Покол, що є частиною Голосіївського ландшафтного парку в Києві. Зазначається, що в акції взяли участь активісти організацій КЕКЦ та «Екозагін».

За словами активістів, опудало символізує депутатку Київради, членкиню фракції «Удар», яка «заважає захищати зелені зони та створювати заказники». Вони не назвали її імені, зазначивши лише, що «всі знають, хто це». Екологи також додали, що опудало «добре горить».

Читайте також: Обурився, що розірвала стосунки та почала зустрічатись з іншим — в Києві затримано чоловіка, що спалив двері колишній

Перед цим на сторінці КЕКЦ звинувачували депутатку Юлію Лимар, членкиню фракції «УДАР» з екологічної комісії, у роботі на забудовників.

Наступного дня після акції, 2 листопада, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко під час пленарного засідання зробив публічний депутатський запит до Головного управління Національної поліції в Києві щодо порушення кримінального провадження за двома статтями Кримінального Кодексу України:

  • 129 — погроза вбивством;
  • 351 — перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради.

«Повідомлення [активістів] супроводжувалось візуальним рядом, на якому видно опудало із табличкою "депутат Київради" та макетом обличчя. Поруч із опудалом знаходились люди, обличчя яких ми можемо очевидно розрізнити. Найбільш цинічною є приписка до вказаного повідомлення "чудово горить"», — наголосив Володимир Бондаренко.

На думку секретаря Київради, подібна акція — це «перебір, який виходить за межі здорового глузду».

Раніше повідомлялось, що у Київській області відбулась пожежа на підприємстві, що могла спричинити екологічну катастрофу.