Про це повідомив Дмитро Соловйов в Instagram.

Скандальна муралістка eugenefullen настільки дістала киян своєю “творчістю”, що киянам довелося створити петицію про регуляцію муралів, яку вже розглянули і взяли до виконання. На днях Департамент охорони культурної спадщини КМДА заборонив Фуллен малювати мурал на історичній будівлі на Січових стрільців і приписав стерти його за її власний кошт. І яка ж була реакція Фуллен? Задуматися, чи не робить вона хуйню, якщо весь Київ постав проти неї? Ні, вона почала малювати той самий малюнок на іншій будівлі - на пам’ятці модернізму!

Це цинічний прояв повної байдужості до думки громади. А також доказ того, що вона малює свої вбогі мурали не для суспільного блага, а виключного для власного піару.

Вказується, що хореографічна школа №1 на житловому масиві Виноградар була збудована у 1984 році за проектом видатного українського архітектора Едуарда Більського. Школа є однією з найвиразніших споруд масиву. Вона вкрита коричневою керамічної плиткою і має велику кількість об’ємів і форм. Вертикальні вузькі вікна, заокругленні кути, стіни-ребра, що виконують функцію сонцерізів, а також вхід, що прикрашає арка, центральна частина композиції. Вхід прикрашає витончена глазурована скульптура Любові Муравйової, що з'явилась там з 80-х років.

Центральний вхід школи

Ця школа - ледь не остання будівля на Виноградарі, яка зберегла свій автентичний вигляд. Ми кожен раз милуємось нею під час моїх екскурсії Виноградарем. І зараз ми можемо втратити автентику будівлі, якщо не зупинимо вандалістку-рецидівістку Євгенію Фуллен. Друзі, адреса школи - Василя Порика 3а. Треба не дати їй спаплюжити спадщину Едуарда Більського, автора Київського палацу дітей та юнацтва, автора всього Виноградаря!

Дмитро Соловйов

Він вказує, що також треба негайно розглянути питання повної заборони Євгенії Фуллен паплюжити київські будівлі. До того ж навіть завести кримінальну справу, адже на думку активіста - пранк зайшов занадто далеко.

Раніше повідомлялось, що авторці муралу на Січових Стрільців, 31 погрожують кримінальною справою — у відповідь називає всіх "селюками"