Про це повідомила депутатка міськради Ксенія Семенова.

Створення стінопису на будівлі 1903 року, що має охоронний статус, почали у середині вересня. На фрагменті, який встигли намалювати, зображена пара, а також пелікан з пташеням. Місцеві жителі обурились зображенням й викликали поліцію, після чого роботи зупинили. Правоохоронці склали на художників акт про адміністративне правопорушення.

Однак пізніше авторка муралу Євгенія Фуллен представила оновлений ескіз, який, за її словами, створили разом із мешканцями будинку. За задумом, мурал символізує вдячність Франції за військову підтримку України. На стінописі зображені герої найвідомішого твору Віктора Гюго "Собор Паризької Богоматері" — Квазімодо та Есмеральда.

Читайте також: авторці муралу на Січових Стрільців, 31 погрожують кримінальною справою — у відповідь називає всіх "селюками"

Водночас депутатка Київської міської ради ІХ скликання та засновниця і керівниця громадської організації Місто-сад Євгенія Кулеба повідомила, що ДОКС (Департамент охорони культурної спадщини) не погоджував створення муралу.

Раніше Хрещатик писав: Після того, як художниці Фуллен заборонили домальовувати мурал на історичні будівлі... вона розпочала його малювати на іншій!