Про це повідомляє МВС України.

Згодом зловмисники зв’язали потерпілому скотчем руки та ноги, заклеїли рот і почали погрожувати ножем. Злякавшись, потерпілий перерахував вказану суму на їхній рахунок. Також фігуранти забрали у потерпілого документи, 1400 доларів та банківські картки. Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання зловмисників у місті Черкаси та в їх транспортних засобах. Вилучено мобільні телефони, криптогаманці, банківські картки та близько 300 набоїв. Речові докази направлено на проведення експертного дослідження.

21-річному, 23-річному та 25-річному зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 4 ст. 187 - розбій, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах, поєднаний з насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи, вчинений за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану;
  • ч. 2 ст. 146 - незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

Окрум того, підозрюваним вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Відносно четвертого фігуранта - вирішується питання щодо повідомлення йому про підозри. Зловмисникам загрожує від восьми до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте також: У Києві чоловік розбив вікно в автомобілі та погрожував ножем перехожим